Blessing Story

Find out more about our success

Tahniah Kepada KCBO Natrah Edayu

Saya Natrah Edayu seorang pelajar pada tahun 2020, dan seorang peniaga. Saya bergantung pendapatan sepenuhnya daripada orang tua saya dan sedikit pendapatan daripada hasil saya berniaga. Bermulanya, PKP. Saya tidak punya pendapatan, zero income sewaktu PKP. Kerja contract di UMS, Research Assistant pun tidak disambung dan bisnes tidak jalan. Namun, pengalaman dan cara hidup saya berubah setelah saya mengenai Kc Goldsmith pada 9 April 2020, waktu saya berumur 23 tahun. Saya mencuba nasib menjadi agent dengan bermula komisyen Rm13/1Gram. Saya buat tanpa henti dan tidak fikir dengan pandangan orang lain, Bulan pertama komisyen saya mencecah RM680.00 sebulan. Dan meningkat, bulan demi bulan. Sehinggakan setiap bulan mencecah, 4-5 angka. Paling saya ingat pendapatan saya mencecah komisyen RM12K pada bulan Januari, 2021. Dan kini, Kc Goldsmith adalah pendapatan utama saya untuk menyara diri saya dan keluarga. Saya sangat menyayangi Kc Goldsmith, kerana di Kc Goldsmith saya dapat mengubah kehidupan saya sehingga kini saya dapat mengeluarkan dua buah kereta menggunakan slip gaji Kc Goldsmith dan capai impian saya untuk membuka perniagaan idaman saya CN Legacy Car Rental Services Beaufort. Dan pelbagai wishlist lain saya dapat capai, serta paling penting saya dapat bantu ibu bapa dan keluarga saya. Meskipun, saya mempunyai bisnes sendiri sekarang, saya tetap dan sampai bila-bila akan buat bisnes di Kc Goldsmith. Hati saya tetap di Kc Goldsmith. Buat bisnes dan bertahan disini bukan mudah. Pelbagai dugaan sehinggakan mengeluarkan air mata. Berhadapan dengan pelbagai cabaran. Saya buat, saya buat. Saya percaya dengan proses. Dan seperti founder KCGoldsmith kata “Kalau penat, BEREHATLAH, Dan Jangan pernah berhenti” dan saya simpan ayat ni sehingga kini. Semua orang pandai buat bisnes, namun tidak semua orang dapat konsisten dan kekal. Saya bermulanya seorang pelajar dengan ZERO INCOME yang tetap dan Kini berubah mempunyai INCOME tetap bulanan dengan berkomisyen di Kc Goldsmith mencecah setahun RM30K++ dan “SAYA BUAT, SAYA DAPAT”

Congratulations kepada DBO Nur Azalinah Mabaris

BLESSING STORY NUR AZALINAH MABARIS “saya kumpul duit komisen setiap bulan untuk beli kereta beliau” kata-kata ini sudah jelas bahawa selama ini usaha yang sudah dilakukan oleh beliau tidak sia-sia bukan hanya dapat membeli kereta untuk orang tua beliau sahaja tetapi kereta idaman yang sudah lama di idamkan juga dapat beliau miliki. Hanya berniaga melalui handphone salah satu wishlist beliau sudah dicapai. Tanpa usaha kejayaan ini tidak akan dicapai.

Congratulations kepada DBO Shaneanliena

KISAH SHANEANLIENA Kisah dahulu , saya telah memulakan perniagaan online Emas kc goldsmith sejak, May 2020. Saya bermula dengan mencuba & niat dalam hati memang nak cuba2 macam tu saja. Saya join KCGOLD bermodalkan RM40 Sahaja. Join mamber first pkp 2020 . saya buat bersungguh sungguh . Masa mula join KCGOLD First emas yang saya jual personal hanya 70 gram . Persamaan dengan RM1,050 woow! masa tu memang rasa macam tipu saya dapat membuat sebanyak itu komisen ?? Bayangkan kita seorang suri rumah sepenuh masa yang selama ni mengharap duit suami sahaja setiap bulan dapat sebegitu komisen @ gaji . Mesti bangga kan ? Selepas beberapa bulan Shane makin semangat nak join @ Nak menjual & Berbisness bersama KCGOLD. Sy guide anak agent betul2.. Dalam masa yang sama Seorang Leader Saya bernama " Catherine menggan " Dia selalu bagi semangat ketika shane down. Kadang shane rasa macam mau giveup , Then leader akan muncul , Akan bertanya "Shane? Apa tujuan kau masuk kc dulu "? Kau mo bantu suami kn ? ( Suami satu orang bekerja bergaji kan RM1200 korang bayangkan ?? ) Then dalam hati saya berkata " Shane harus kuat " Bulan 10 tak silap shane , Shane naik DM ?? selepas berapa bulan , Shane lahirkan 2 Anak DM . Ini lah kali pertama shane mendapat income Total Bersih RM4500 Termasuk sales shane sendiri . Woow lagi! ?? Memang enjoy lah bersama kc, Kalau niat betul betul ingin berjaya percayalah , Tuhan akan bagi jalan untuk setiap kita berjaya. yang penting , BELAJAR UNTUK BERSYUKUR. Bulan 3 2021 Bersyukur saya & Tidak percaya sya dapat buktikan kepada diri ku sendiri saya pun boleh capai wishlist saya.. Saya rasa betul bersyukur dapat menjadi sebahagian KCGOLD Dulu nya,Saya tidak punya apa apa. Ambil Risiko Untuk berjuang . Sebab saya bukan orang yang senang. ???? Thankyou very much Kaiser carlton KCGOLD WENDY VOO KCGOLD sebab bagi peluang saya ubah hidup dan bagi peluang kami untuk cari rezeki yang halal Sememang ny KCGOLD makes life better . JATUH DAN BANGUN adalah lumrah berniaga Yang penting Jangan putus asa . LOVE KC GOLD 3000!???? UNTUK TEAM KU ( TEAM SHANEANLIENA) "TOGETHER EVERYONE ACHIEVES MORE"

Congratulations kepada DBO Marlina Yen

Siapakah saya? Saya cuma seorang suri rumah sepenuh masa yanv datang dari keluarga susah dan tinggal di kampung. Sy mempunyai 4 orang cahaya mata yang semuanya masih kecil lagi. Income sampingan saya sebelum menjadi seorang agen ialah sy merupakan seorang juru solek (MUA).Pendapatan seorang MUA tdk la menentu, kadang-kadang ada kadang-kadang berbulan tidak ada income. Saya cuba cari jalan untuk cari pendapatan tanpa memerlukn modal dan saya sudah cuba berbagai cara tapi tidak ada berjaya. Hati saya tergerak untuk join KC Goldsmith apabila saya ikut 1 group hui emas dari agen KC GOLDSMITH. Sy terfikir daripada saya join hui org lain lebih baik saya terus jadi agen.Sekurang-kurangnya saya boleh beli emas dan dpt komisen pada masa yg sama. Saya secara rasmi menjadi salah seorang agen KC pada bulan July 2018. Saya sendiri pm lady bos masa tu utk sampaikan niat saya join agen. Lady bos sendiri guide saya cara pendaftaran dan cara buat pembelian. Sangat terharu saya masa tu dengan layanan yang diberikan oleh lady bos. Pada mulanya saya buat hanya sekadar untuk kumpul emas dan tidak terfikir utk buat lebih. Tapi kebetulan 1 hari bos panggil saya untuk join coaching, bos terangkan apa peluang-peluang yang ada di kc. Buat lebih dapat lebih. Bos bagi cadangan supaya saya cuba untuk promote emas secara live. Pada mulanya sy kurang yakin tetapi bos tdk pernah putus asa utk pujuk sy turun live. Bos bagitau yang dia nampak potentsi pada diri saya cuma saya masih tidak yakin pada diri sendiri. Sampai la 1 hari sy ketepikan semua alasan dan beranikan diri datang live di KC Goldsmith. Alhamdullilah dari situ la titik permulaan saya betul2 focus utk cari income. Segala sop dan meeting saya join tanpa alasan. Sejak saya join live makin ramai customer pm utk beli emas. Hampir setiap hari saya turun live,saya pujuk diri sendiri "buat sahaja,dapat closing sale atau tidak itu belakang cerita. Dgn keadaan sy yg sarat mengandung dan bermasalah kederaan masa tu sy sanggup naik bas berhujan panas semata2 utk turun live bagi menyakinkn customer bahawa sy ialah trusted seller. Bila dapat sale saya tidak tunggu lama. Walaupun masa sudah lewat saya tetap keluar untuk cod emas ke tangan customer. Bos yakinkan saya untuk mula recruit agen dibawah saya.Saya beranikan diri approch kawan-kawan rapat saya yang mana sekarang kebanyakkan semua sudah menjadi seorang leader yang cukup kuat dan consistent. Dari hanya seorang agen sampai la sekarang saya sudah mempunyai beratus agen dan ramai LEADER di bawah keturunan saya iaitu #TMYLAGECY Setiap kali saya teringat dimana sy bermula pasti airmata sy mengalir kerana saya sendiri tidak sangka saya yang bukan siapa-siapa mampu bantu kwn2 seperjuangan sy untuk cari income bantu keluarga. Saya sudah mampu bawa keluarga pergi bercuti setiap bulan tanpa risau mengenai duit belanja. Saya sudah mampu hantar anak-anak pergi tuisen tanpa perlu fikir kos pembayaran kerana apa yg kc goldsmith bagi kepada saya sudah lebih dari cukup. Sekarang saya mampu bagi kedua org tua sy duit belanja setiap bulan. Saya guna duit hasil pencen saya untuk buka kedai kosmetik dan paling saya terharu saya sudah mampu beli family car atas nama sy sendiri mengunakkan slip gaji di KC. Tidak tahu sy bagimana cara untuk berterima kasih kepada founder dan juga lady bos.Mereka percaya pada sy ketika saya sendiri tidak percaya yang saya boleh buat. Semoga KC Family setiasa bersatu dan bantu golongan yang memerlukan tidak kesah dari apa pun bangsa dan agama. Di KC GOLDSMITH WE ARE 1 FAMILY.

Congratulations Kepada DBO Ruzainie

SUCESS STORY RUZAINIE JUSTI : Dulu, saya hanya la peniaga online kecil kecilan, HANYA bermula dari pembeli emas KCGOLD sahaja kini saya sepenuh masa membuat bisnes EMAS KCGOLD. Selama bersama dengan KCGOLD hasil duit komisen yang saya terima saya sudah mempunyai saving sendiri, luaskn lagi bisnes saya, bole bayar CCM kereta tanpa minta duit dari Suami, dapat bagi duit belanja untuk ibubapa, dan dapat tunaikan wishlist sendiri. Saya bermula di Kc hanya dengan sale 20g /30g sebulan, sales paling tinggi sy masa tu cuma bole capai 120g sahaja sebulan dengan kuantiti team 10orang pada tahun 2018-2019. Tapi saya sentiasa berpegang kuat dengan kata-kata founder kami iaitu Tuan Kaiser Carlton,' it does not matter how slowly you go as long as you not stop', keep improving your personal value, focus and follow my guidelines,'. Kejayaan dicapai setelah kita merasai kegagalan. Buang semua alasan ?? Terima Kasih Tuan bagi kami peluang BERJUANG bersama. Saya juga gembira sebab dapat membantu kawan-kawan untuk menjana pendapatan di dalam platform hebat ini. Saya juga sudah me lahirkan 13 Leader yang hebat dari 13 TEAM. Berada di platform ini, kami bukan sahaja dapat melunaskan hutang-hutang dahulu bahkan kehidupan kami ke arah yang lebih baik. Terima kasih kepada team kami yang sangat bekerja keras dan bersemangat ??. 3tahun bersama KC 2018-2021 (STILL COUNTING), semoga semakin banyak wishlist yang dapat dicapai. 'Trust the process' 'don't limit ourselves to make our dreams come true.

Congratulations Kepada DBO Nina's

Selama bersama dengan KC GOLD dengan hasil duit komisen dan payslip KC GOLD, saya dapat membina dapur idaman saya. Bajet yang digunakan untuk menyiapkan dapur rumah saya sebanyak 22k di mana saya sangat gembira dan bersyukur walaupun banyak perubahan selama bersama-sama KC GOLD saya tetap kuat dan teruskan, just "trust the process". Selain itu, saya juga berjaya loan kereta di Maybank menggunakan payslip KC GOLD yang tidak sampai seminggu diluluskan, betapa "powernya" payslip KC GOLD ini. Sebagai salah satu penjual online banyak cabaran yang datang. Nasihat saya "Don't give up, terus buat sebab asal KAU BUAT, KAU PASTI DAPAT." 3 tahun (2018-2021 and still counting) bersama KC Gold, saya mampu merealisasikan satu persatu impian saya. If you never try, you'll never know, the best is yet to come..??